nem hivatalos oldal

A napelemes közvilágítás költséghatékony megoldás

Napelemes közvilágítás

A Nap sugarai nappal nagymennyiségben érik a földfelszínt, így biztosítják számunkra a kellő mennyiségű fényt a megfelelő látási viszonyokhoz. De mi történik akkor, ha leszáll az este? Szerencsére a napsugarak fényét éjszaka is képesek vagyunk hasznosítani, a napelemes közvilágítás segítségével, így sötétben is kihasználhatjuk a Nap nyújtotta előnyöket.

Ehhez nincs szükségünk másra, mint az utcai kandeláberek felszerelésére, amelyek különleges technológiájukkal képesek eltárolni a nappali napsugárzást és azt éjszaka kisugározni. A sötétedéskor automatikusan működésbe lépő kandeláber fő része a napelem és a LED-es lámpafej, ami egy lámpaoszlop csúcsára van felszerelve, a teljes szerkezetet pedig egy akkumulátor és a magyar fejlesztésű töltésvezérlő működteti.

Fontos szempont, hogy a napelemes közvilágítás kiépítése bárhol megtörténhet, mert nem igényel hálózati elektromos energiát vagy egyéb infrastruktúrát. Ezzel a megoldással tehát költséghatékonyan és a környezetkímélőn biztosíthatjuk az éjszakai közvilágítást.

Print Friendly, PDF & Email