A cuvée ízének változatai

A cuvée ízének változatai

Cuvée borok

A borokon általában pontosan fel szokták tüntetni azt, hogy milyen szőlőből készült. Ha a cuvée megnevezést kapja egy bor, akkor tudni lehet, hogy az kétfajta szőlőből készült.

Tehát nem tisztán, egy szőlőfajta borát ízlelheti meg, hanem kipróbálhatja például két jól ismert fajta együttes ízét. Ez sokkal változatosabbá és színesebbé teszi a borok világát, hiszen az életben sem kap mindig mindenki mindent vegytisztán. Ezt a borkészítési módszert már nagyon régen alkalmazzák Magyarországon is, de lehet, hogy Ön még nem találkozott vele. Ezért, ha újat szeretne kipróbálni, akkor keressen rá a cuvée hívó szóra az interneten és meglátja, hogy csupán az országban hányféle ilyen bort kóstolhat.

Ezek a borok is évjárattól függően kissé eltérő ízt adhatnak, még akkor is ha ugyanabból a két szőlőfajtából készültek. Ezért, ha megtetszik az egyik cuvée bor, akkor mindenképpen érdemes a többi évjáratot is végig kóstolnia, hogy megtalálhassa az Önnek leginkább tetszőt. Ha tudatosan halad tovább, akkor a többi szőlőfaj kombinációjából készült nedűt is megkóstolhatja majd.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás