nem hivatalos oldal

Étel-Ital

Külföldön tanult Törley József

Törley József

Néhány vezetéknevet arra használnak fel, hogy egy adott terméket képviseljen. Ezért annak a jelentése idővel elvész és ahogy múlnak az évek, az adott név megemlítésekor mindenki a termékre fog gondolni, nem pedig annak a hátterében álló emberre. Ugyanez elmondható Törley József nevéről is, aki bizony remekül tudta kamatoztatni a külföldön megszerzett tapasztalatát. Olvasd Tovább

Balatonboglári pezsgő, a hazai csoda

Balatonboglári pezsgő

A magyarok embereknek a Balaton valódi szimbólum és szervesen összefonódott a nyaralással és a hazai turizmus csúcspontjával. De a hozzá köthető élmények nem merülnek ki a kirándulásokban, ugyanis a Balatonboglári pezsgő a vidék egyik csodája. Népszerűségéhez mindenképpen hozzájárulnak azok az ideális feltételek, amelyeket a Balaton déli része biztosítani tud. Olvasd Tovább

Mitől lesz egyedi a pálinka?

Pálinka

Pálinka

Általában a gyümölcsök magas cukortartalommal rendelkeznek. Ha ez a cukor oxigénszegény környezetben erjedni kezd, akkor alkohol lesz belőle. Ez adja meg az alapját a pálinka készítésének. A gazdák ősszel összegyűjtik a megérett gyümölcsöket és zárt hordókban erjesztik.

Majd, általában a tél folyamán, az így keletkező cefre lepárlásra kerül. A pálinka készítésének egyediségét az adja, hogy sok más alkoholféleség lepárlási folyamatától eltérően, itt nem folyamatos táplálású lepárló oszlopokat használnak, hanem rézüstöket. Olvasd Tovább

Különleges és ízletes húspác

Húspác

Húspác

Ha megunta már a kedvenc ételét is, akkor bizony szükség van valamire, amivel feldobhatja azt. Egy finom szósz, húspác vagy alaplé teljesen más íz világot ad az ételnek, amennyiben ügyesen kombinálja ezeket. Elfelejtheti a folyamatos receptek keresgélését, hiszen nem kell mindig valami újat készítenie annak érdekében, hogy különleges ízeket varázsoljon az asztalra.

Ami még jobb, hogy nem kell hosszú órákat töltenie a konyhában, ami alatt összeállítja ezeket, mert a húspác különböző változatai készen várnak minden vásárlót. Olvasd Tovább

Kiváló leves receptek a weboldalon

Kiváló leves receptek

Kiváló leves receptek

A legtöbb háziasszony azt szereti, ha változatosan készítheti el a nap legfontosabb fogását, vagyis az ebédet. Nagyon sok családban nem mindig sikerül a hétvégeken kívül úgy összehozni, hogy együtt ebédelhessen a „csapat”, ám a finom ételeknek mindenki örül, bármikor is fogyasztja el azt. A mindennapi étkezésünkben igen fontos szerepet töltenek be a levesek, ezért jó, ha a tarsolyunkban van néhány recept, amivel elő tudunk „rukkolni”, és valami különlegeset készíthetünk. A Recept Neked levesek „kínálatában” nagyon széles a választék, a vállalkozó kedvű szakácsnők szinte minden napra találnak valami újdonságot. Nagyszerű segítség ez az „internetes tárház”, hiszen mindig kéznél van a „szakácskönyv”, bármikor fellapozhatjuk, akár valami hagyományosat szeretnénk készíteni, akár valami újjal próbálkoznánk.

Olvasd Tovább

Tejberizs torta Nassolda receptje alapján

Finom tejberizs torta Nassoldától

Finom tejberizs torta Nassoldától

Ma már egyre több háziasszony „bevállalós” és elkészíti az ünnepi fogásokat születésnapra vagy más alkalmakra. Természetesen ebben benne van a torta, sütemények elkészítése is. Aki szereti a sütést-főzést, az a hétköznapokra is tud különlegességet „alkotni”, hiszen egyszerű, de finom ételből, édességből is lehet nagyszerűt varázsolni. Amennyiben egy kicsit „megspékeljük” az egyszerűbb nassolnivalókat, gyermekeink nagyobb élvezettel és örömmel fogyasztják majd. Remek választás desszertnek a tejberizs torta Nassolda útmutatása szerint elkészítve, ami egyben egyszerű és nagyszerű, „hétköznapi”, ám mégis ünnepi. Díszíthetjük visszafogottabban, viccesen, vagy akár színesebben. A dekorációról döntsünk a belső hangunkra hallgatva, így biztosan tökéleteset alkotunk.

Olvasd Tovább