Mire jó az agar agar?

Mire jó az agar agar?

Ezt a poliszacharid-keveréket a tengeri vörösmoszatokból nyerik ki. Az agar agar elnevezése indonéz eredetű és zselét, kocsonyát jelent. Megvásárolható por és pehely formájában egyaránt. Színtelen, nincs íze és illata sem. Rendkívül hamar meghódította a vegetáriánus konyhát, mivel nagyszerűen helyettesíti az állati eredetű sűrűsítőket.

Ez a növényi kocsonyásító számos olyan nyomelemet tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez. Nincs benne kalória, viszont vitaminokban és ásványi anyagokban kimondottan gazdag.

Az agar agar alkalmazását illetően azt kell tudni, hogy hideg folyadékban kell elkeverni, majd 90 C fokra felforralni. Segíti az emésztést, mivel 80 %-os rosttartalommal rendelkezik.

Enyhén fogyókúrás hatású, ezért vacsora előtt egy teáskanálnyi port folyadékban elkeverve érdemes elfogyasztani. Az agar agar növeli a telítettségérzetet, sőt, felszívja a glükózt, ezáltal megakadályozza, hogy az zsírrá alakuljon. Hosszú ideig eltartható, amennyiben száraz helyen tárolja.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás